28 Ekim 2012 Pazar

OĞUZ ATAY-TUTUNAMAYANLAR

Uzun yıllardır bu kitabı okumak isterdim ama fırsat olmamıştı bu sene kitaba bir başladım aylardır azar azar okuyorum ama kitap çok uzun...Turgut yakın dostu Selim'in intiharından sonra onu daha iyi anlamak için araştırıyor...Bu kitabı bitirince yazın Didim'den aldığım Nermin Bezmen'in Bizim gizli Bahçemizden'i okuyacağım...Bebeğim olacağını bir önceki yazımda söylemiştim. Bebek hazırlıklarımız neredeyse tamam. Dün gece yalnız başıma film seyrederken bebeğime bir bere ve bir patik ördüm:)))) fotoğrafını koyarım sonra...Aslında bebeğim için bir bloğum daha var, adı "Bir bebek masalı". Beni çok izleyen yok ama izlemek isteyen olursa oradaki de benim...

SON GÜNLERDE İZLEDİĞİM FİLMLER

Çok uzun süre sürekli film izleyip sonra bir anda hiç izlememeye başladım. Nedeni sanırım yaşamımda farklı gelişmelerin olması. Bebek bekliyorum evet bebeğim 8 aylık, yani yakında bebeğimi göreceğim inşallah:))) Bayram günlerini evde yalnız geçirdiğim için yeniden film izlemeye ve kitap okumaya başladım. İzlediğim filmler; bir Abdullah Oğuz filmi "Sıcak", izlediğim sandığım ama izleyince daha önce izlemediğimi farkettiğim Nuri Bilge Ceylan filmi "3 Maymun"...
Tür : Gerilim,Dram
Gösterim Tarihi : 19 Aralık 2008
Yönetmen : Abdullah Oğuz
Senaryo : Abdullah Oğuz , İbrahim Altun
Yapım : 2008, Türkiye , 120 dk.
Oyuncular :Cem Özer (Niko) , Ebru Akel (Meryem) , Hazım Körmükçü (Yusuf) , Gürgen Öz (Adem) , Şafak Karaali (Başçavuş) , Burak Tandoğan (Bekir) , Aslı Zen (Ayşe) 

3 MAYMUN
Üç Maymun, 2008 Türkiye - Fransa - İtalya ortak yapımı Nuri Bilge Ceylan filmidir. Yönetmenin Uzak ve İklimler'den sonra Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne kabul edilen üçüncü, toplamda ise beşinci uzun metrajlı filmidir.
Başrollerini Yavuz BingölHatice AslanAhmet Rıfat Şungar ve Ercan Kesal'ın paylaştığı film, küçük zaafların büyük yalanları doğurmasıyla parçalanan bir ailenin, gerçeklerin üzerini örterek bir arada kalma çabasını anlatır. Filmin adı da, acı ve sorumluluklardan, gerçeği görmeyerek, duymayarak ve gerçekler hakkında konuşmayarak kaçmaya çalışan karakterlere göndermedir. Üç Maymun genel olarak, "üç maymunu oynamanın" gerçekleri ortadan kaldırıp kaldırmayacağını sorgular61. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve Nuri Bilge Ceylan'a En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandıran film, 81.Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı film dalında aday adayı olup son 9 film arasında yer almayı başarmıştır (VİKİPEDİ-ALINTI).